IN THE NAME OF GOD, THE ALMIGHTY

DezminÅ£irea Ambasadei Republicii Islamice Iran in legătura cu folosirea forÅ£ei armate impotriva platformei petroliere “Orizont”

In vederea clarificării opiniei publice din România cu privire la divergentele apărute intre compania iraniana si cea romanesca, E.S. Dl. Aii Akbar Farazi, Ambasador al Republicii Islamice Iran la Bucureşti a susţinut ieri, 23 august 2006, o conferinţa de presa la care au fost invitate sa participe posturile de televiziune in marea lor majoritate, Excelenta Sa a subliniat ca reprezentanţi ai politiei judiciare iraniene au încercat sa aterizeze cu un elicopter la bordul platformei petroliere Orizont pentru a inmana reprezentanţilor firmei romaneşti o hotărâre judecătoreasca dar aceştia din urma nu au permis aterizarea. In aceste condiţii s-a cerut sprijinul Gărzii de Coasta care a facilitat transportul pe apa al poliţiştilor de la judiciar pina la platforma Orizont.

Din nefericire, o parte din presa scrisa romaneasca, citând pe E.S. DI.AIi Akbar Farazi, a înlocuit cuvântul “politie” cu “armata”. Folosirea eronata a termenilor nu este o dovada de moralitate din partea mass mediei si nici nu reflecta realitatea inducând astfel in eroare opinia publica.

Ambasada Republicii Islamice Iran subliniază inca-odata ca nu a existat o intervenţie armata in acest litigiu comercial si ca politia judiciara a fost obligata sa apeleze la Garda de Coasta pentru a se putea deplasa pe apa pana la platforma petroliera cu scopul de a inmana hotărârea judecătoreasca.

In vederea clarificării opiniei publice si in baza dreptului la replica se solicita publicarea acestei dezminţiri in paginile ziarului dvs.

Cu mulţumiri.

Biroul de Presa al Ambasadadei Republicii Islamice Iran BucureÅŸti, 24 august 2006

 

Check Also

Iran Update, March 24, 2024

Key Takeaways: Northern Gaza Strip: The Israel Defense Forces (IDF) engaged Palestinian militias north of …