Liderii de partid caută un nou Guvern, la Cotroceni

195.jpgPreşedintele Traian Băsescu a invitat la consultări conducerile partidelor parlamentare, pentru a identifica un premier care să formeze un Guvern din care să facă parte PNL, PD şi PLD.Traian Băsescu crede că noua formulă de guvernare ar trebui să asigure stabilitatea ţării, pe baza unei susţineri parlamentare transparente. Şeful statului consideră că o asemenea formulă respectă rezultatul scrutinului din 2004 şi pe cel al referendumului de la 19 mai.

Partidele politice şi-au exprimat deja poziţiile. PSD a precizat că nu va sprijini o formulă de guvern PNL-PD-PLD. Liberalii consideră drept neconstituţional demersul şefului statului, în timp ce conservatorii cred că propunerea preşedintelui este generatoare de scandaluri şi neserioasă.

Liberal-democraţii, care vor păşi pentru prima oară pragul Palatului Cotroceni, spun că orice Guvern nou, cu premier nou, susţinut în Parlament, este mai bun decât Cabinetul Tăriceanu 2. Şi democraţii sunt în consens cu Traian Băsescu. În schimb, liderii PRM au anunţat că nu vor onora invitaţia preşedintelui.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …