UDMR cere PSD susţinere transparentă în Parlament

1188.jpgProiectele Guvernului şi reformele ar putea eşua dacă nu va exista o majoritate transparentă în Parlament. Declaraţia îi aparţine liderului UDMR, Marko Bela care cere social democraţilor să îşi declare în mod transparent susţinerea în Parlament faţă de actualul Guvern.Liderul UDMR a explicat că la ora actuală opoziţia votează legi populiste pe care Guvernul trebuie să le execute deşi aduc o atingere serioasă bugetului.

În replică, vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu a transmis conducerii UDMR că formaţiunea pe care o reprezintă este în Opoziţie şi se va comporta ca atare.

“Este nevoie de o majoritate care se declară susÅ£inător al Guvernului. Nu contează dacă e în Guvern sau ne susÅ£ine numai din Parlament, dar îşi declară în mod clar susÅ£inerea pentru Guvern ÅŸi atunci putem merge mai departe”, a declarat Marko Bela, preÅŸedinte UDMR.

“AÅŸa cum am spus că acceptăm varianta alegerilor anticipate aÅŸa acceptăm ÅŸi varianta unei susÅ£ineri declarate pe bază de acord din partea PSD”, a mai spus Marko Bela, preÅŸedinte UDMR.

Cererea UDMR a fost însă respinsă de liderii PSD.

“Pur ÅŸi simplu pare că cei care se afla acum la putere nu înÅ£eleg situaÅ£ia în care se află. Din punctul nostru de vedere priorităţile Guvernului pot fi considerate ca importante în Parlament după o analiză ÅŸi dacă pentru PSD reprezintă cu adevărat teme importante. Informăm ÅŸi UDMR-ul dacă nu a reÅ£inut până acum faptul că suntem un partid de OpoziÅ£ie ÅŸi ne vom comporta ca atare”, a replicat Cristian Diaconescu, vicepreÅŸedinte PSD.

Check Also

Romania To Host Largest NATO Military Base in Europe

Work has begun on expanding the Mihail Kogalniceanu base in Romania, transforming it into the …