Băsescu a întors în Parlament trei legi

1146.jpgDupă ce a promulgat legea pensiilor şi a semnat şi decretul pentru promulgarea legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe, preşedintele nu a ezitat să retrimită trei legi în Parlament. Preşedintele Traian Băsescu nu este de acord ca locuinţele de serviciu să fie vândute personalului care lucrează în Ministerul Apărării. Şeful statului a retrimis către Parlament legea care aduce modificări regimului juridic al locuinţelor administrate de instituţiile din domeniul apărării, ordine publică şi securitate naţională.

Traian Băsescu precizează că reglementările sunt excesive deoarece instituie un sistem privilegiat pentru angajaţii MAp.

Tot joi, preşedintele a mai retrimis la Parlament şi legea prin care imobilele deţinute de RAPPS puteau fi vândute prin negociere directă. În cererea de reexaminare, preşedintele Băsescu precizează că licitaţia trebuie să rămână singura metodă de înstrăinare a imobilelor respective, deoarece reprezintă o puternică garanţie anticorupţie.

Şeful statului cere Parlamentului să reexamineze şi legea privind salarizarea personalului din Ministerul Afacerilor Externe şi oficiile consulare, pe motiv că aceasta nu indică sursele de finanţare şi face discriminare între funcţionarii publici.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …