Băsescu cere iar sursele de finanţare a pensiilor

1192.jpgPreşedintele Traian Băsescu cere din nou Guvernului să precizeze sursele pentru finanţarea, până în 2013, a majorării pensiilor. Prezent la primul Congres al Federaţiei Asociaţiilor de Pensionari din România, şeful statului le-a dat şi un terem limită guvernanţilor pentru aceste precizări: sfârşitul anului 2007.

Şeful statului a ţinut să îi asigure pe vârstnici că nu s-a opus niciodată creşterii pensiilor, ci doar s-a îndoit de modul în care guvernul Tăriceanu va acoperi aceste majorări. Traian Băsescu a declarat că există riscul ca de anul viitor sistemul de pensii să intre în colaps, iar pensiiile să vină cu întârziere.

De asemenea, şeful statului le-a cerut pensionarilor să i se alăture si să ceară împreună Guvernului sursele de finanţare. După acest discurs au urmat dezbateri ca pe vremea lui Moş Ion Roată. În timpul discuţiilor cu pensionarii, Băsescu a avut parte de două surprize: un marinar îi reproşează că veniturile sale sunt prea mici, iar preşedintele a primit de la pensionari un avion de jucărie, aluzie la informaţiile vehiculate în presă în legătură cu achiziţia unei aeronave superformante de către Romavia pentru Administraţia Prezidenţială.

Vizibil iritat, şeful statului a subliniat că zboară cu un avion vechi de 33 de ani.

Check Also

Romania’s Draft Law On Dispatching Troops To Protect Its Compatriots Abroad Is Aimed At Moldova

There’s been talk since Moldova’s independence of merging with Romania on the basis of their …