MAE: Face apel către Lupu să demonstreze că s-a lepădat de trecutul comunist

MOLDOVA

Mişcarea “Acţiunea Europeană” a lansat un apel, prin care îndeamnă partidele necomuniste să formeze o coaliţie largă şi se adresează liderului PD, Marian Lupu, să să demonstreze că este un politician de caracter şi că s-a lepădat definitiv de trecutul comunist.

“Rezultatele parţiale după numărarea a peste 98 la sută din voturile exprimate arată că cel mai anacronic, mai conservator şi mai dăunător partid din istoria Moldovei, PCRM, a pierdut alegerile. Suntem convinşi că nici acest scor nu exprimă fidel votul real, deoarece este rezultatul unei campanii de presiune, şantaj şi fraude comise de PCRM. Aceste rezultate ne dau însă speranţe că Moldova a început tratamentul împotriva maladiei roşii”, se menţionează în apelul MAE.

În opinia MAE, a venit timpul când toate forţele progresiste să treacă peste orgolii şi să facă front unit pentru izolarea PCRM, indiferent de presiunile care se vor exercita în perioada următoare.

“Credem că în următoarele zile cele patru partide democratice trebuie să semneze un protocol de colaborare parlamentară, care să stea la baza unei politici pro-europene, pentru o viaţă mai bună în R.Moldova”, se mai spune în apelul MAE.

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …