Vladimir Ţurcan: O coaliţie contra PCRM nu va fi în stare să rezolve problema de bază

MOLDOVA

„O coaliţie contra PCRM nu va fi în stare să rezolve problema de bază: alegerea preşedintelui R. Moldova”, a declarat pentru Info-Prim Neo candidatul PCRM, Vladimir Ţurcan. El a reiterat poziţia expusă anterior şi de liderul partidului, Vladimir Voronin, care a spus că o coaliţie cu partidele de opoziţie este posibilă în baza respectării celor „5 principii” înaintate de către comunişti. 

„Urmează ca cei care vor accede în viitorul parlament să dea dovadă de maturitate politică şi să demonstreze că sunt patrioţi ai ţării”, a spus Vladimir Ţurcan şi a adăugat: „O prietenie făcută contra cuiva este una foarte nestabilă. Această coaliţie împotriva PCRM nu este reală”.

Candidatul PCRM susţine că la formarea unei coaliţii largi ar mai putea apărea şi alte condiţii decât cele „5 principii”. Acestea ţin de repartizarea funcţiilor în stat. „Ne aşteptăm la un proces de negocieri fo arte anevoios”, a menţionat Vladimir Ţurcan. PCRM aşteaptă rezultatul negocierilor dintre PLDM, PL, PDM şi AMN, apoi va discuta cu toate împreună.

Referindu-se la scrutinul din 29 iulie, Vladimir Ţurcan a spus că acesta a fost destul de complicat, pentru că evenimentele din 6 şi 7 aprilie au influenţat caracterul şi conţinutul acestuia. „După mine, alegătorii sunt destul de obosiţi din cauza tensiunilor din societate şi sunt foarte dezorientaţi. Cei care au votat permanent cu PCRM, aşa şi au votat, alţii însă nu au ştiut unde şi cu cine să se ducă”, a menţionat Ţurcan.

„Mentalitatea alegătorilor este destul de fragilă, cred că trebuie să acordăm mai multă atenţie educaţiei tinerei generaţii. În acelaşi timp, este necesar să acordăm mai puţină atenţie problemelor pur ideologice, care sunt foarte relative. Trebuie să conturăm nişte idei care ar consolida societatea”, a mai spus Vladimir Ţurcan.

PCRM este partidul cu cele mai multe voturi acumulate în urma scrutinului anticipat din 29 iulie. Potrivit ultimelor rezultate prelminare oferite de CEC după prelucrarea a 98,34% din buletinele de vot, PCRM s-a ales cu 45,07% din sufragii.

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …