PRM. PE BÄ‚SESCU ÃŽL PAÅžTE SUSPENDAREA

Vineri, pe site-ul Camerei Deputaţilor a fost publicată stenograma şedinţei de joi, în care Birourilor Permanente ale celor Două Camere au decis menţinerea în funcţii a şefilor de servicii. Din stenogramă reiese că parlamentarii au discutat într-adevăr şi despre o eventuală suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, dar s-au ferit să folosească acest termen.

Excepţie face Partidul România Mare care propune suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM, a anunţat că a contactat deja şefi ai altor partide cu care s-a consultat în legătură cu această iniţiativă. Vadim Tudor spune că preşedintele încearcă prin modul în care a acţionat în cazul demisiilor directorilor SRI şi SIE să-şi subordoneze Parlamentul şi să-l ridiculizeze. 

De altă parte, Partidul Democrat crede că votul dat în Birourile Parmanente ale celor două Camere ale Parlamentului pentru păstrarea în funcţie a directorilor SRI şi SIE nu are valoare juridică. Într-un comunicat de presă semnat de Vasile Blaga, PD contestă valabilitatea deciziilor Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. „Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au dat un vot lipsit de valoare juridică asupra demisiilor directorilor SRI şi SIE, întrucât ele nu aveau competenţă regulamentară în acest domeniu”, precizeată comunicatul PD.

În ce priveşte valabilitatea demisiilor lui Radu Timofte şi Gheorghe Fulga, democraţii spun că nici măcar Parlamentul nu se poate opune voinţei unei persoane de a ocupa o funcţie. „Niciodată Parlamentul nu va putea supune votului său eliberarea din funcţie a unor demnitari care îşi exprimă dorinţa de a vacanta un post”, consideră democraţii.

În încheiere, democraţii spun că tot ceea ce s-a întâmplat joi a fost doar rezultatul unei interpretări politicianiste a legii îndreptată împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

Check Also

Moldova’s Sandu Stakes Reelection on EU Integration

Moldovan President Maia Sandu is going all in on EU integration successes as she looks …