Videanu şi Frunzăverde – uşierii lui Becali la popularii europeni

1174.jpgDemocratii pun umarul ca Gigi Becali şi partidul său, PNG, să devină „populari”. Surse din conducerea PD susţin că Becali şi PNG au cerut sprijin pentru afilierea la Partidul Popular European (PPE) şi s-a convenit ca ajutorul să fie acordat.Conform surselor, cei care se vor ocupa de susţinerea PNG pentru a deveni membru al PPE sunt preşedintele executiv Adriean Videanu şi vicepreşedintele Sorin Frunzăverde. Se pare că apropierea dintre cele două formaţiuni politice a avut loc în timpul campaniei dinaintea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, când au existat câteva discuţii serioase pe această temă între liderii PD şi cei ai PNG.

De altfel, la anunţarea rezultatului votului, şeful statului chiar a mulţumit PNG pentru suportul oferit. Surse democrate susţin că a existat chiar o întâlnire între Videanu şi Becali, în timpul căreia patronul echipei Steaua a promis susţinere publică pentru preşedintele Băsescu şi a primit, în schimb, garanţii că PD îl va susţine pentru a adera la PPE. Ajutorul PD a început, se pare, să se concretizeze, partidul lui Becali reuşind, deja, să-şi programeze o listă lungă de întâlniri cu membri din conducerea formaţiunii europene. Colaborarea cu democraţii este recunoscută oficial de unii lideri PNG. „Am primit asigurări din partea lui Adriean Videanu şi a lui Sorin Frunzăverde că ne vor ajuta să intrăm în PPE”, a recunoscut, ieri, vicepreşedintele PNG, avocatul Cătălin Dancu. La finalul discuţiilor cu popularii, PNG-iştii se văd deja parte a familiei europene. „Toată procedura e în lucru. Acum o lună, am depus solicitarea de înscriere şi toată documentaţia necesară. Noi sperăm ca până la sfârşitul lunii septembrie să devenim membru observator al Partidului Popular European, după care membru afiliat şi, apoi, membru cu drepturi depline”, a arătat, optimist, Dancu.

Click here to find out more!

Explicaţia pentru sprijinul acordat de PD a fost oferită chiar de preşedintele executiv al PNG, Dan Pavel, mâna dreaptă a lui Gigi Becali. „Probabil că se gândesc să facă ceva alături de noi, după alegeri”, ne-a declarat acesta. Deschişi la posibila intrare a PNG în PPE sunt şi udemeriştii, membri ai familiei europene, alături de PD şi PNŢCD. „UDMR este foarte deschisă la această problemă. Am discutat de două ori cu senatorul Gyorgy Frunda şi am decis ca, la un moment dat, să ne întâlnim la nivelul conducerii PNG şi UDMR, pentru a mai clarifica anumite aspecte. De asemenea, ne-am întâlnit şi cu Aurelian Pavelescu, de la PNŢCD, şi am stabilit să colaborăm”, a adăugat Cătălin Dancu. România ar putea avea, astfel, patru formaţiuni reprezentante în Partidul Popular European, PNG alăturându-se PD, UDMR şi PNŢCD.

Apropierea dintre PD şi PNG poate fi considerată oarecum firească dacă se ţine cont de faptul că Gigi Becali s-a arătat „fan” al preşedintelui Băsescu. În timpul referendumului, Becali a fost una dintre persoanele publice care au condamnat suspendarea şefului statului de către Parlament şi au pledat pentru readucerea acestuia la Cotroceni. De asemenea, în PD se vorbeşte tot mai mult de posibilitatea constituirii unui pol de dreapta care să aibă în componenţă, pe lângă PLD-ul lui Theodor Stolojan, şi PNG-ul lui Gigi Becali. Interesul democraţilor pentru PNG este explicat şi prin faptul că acest partid a avut o creştere foarte mare în sondaje, mai ales la nivelul Capitalei. Sondajele din ultima vreme situează PNG pe poziţia a treia în rândul formaţiunilor politice, cu aproape 18 la sută din intenţia de vot a românilor.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …