C.P.Tăriceanu: Majorarea pensiilor nu este o măsură cu caracter electoral

1348.jpgNe apropiem de alegerile europarlamentare şi ne interesează activitatea parlamentarilor noştri. La nivelul grupurilor parlamentare avem elemente de satisfacţie, dar avem şi lucruri care ne nemulţumesc. Avem o prezenţă slabă, nesatisfăcătoare, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu, după întâlnirea de la Braşov.

Una din criticile la adresa PNL din partea foştilor parteneri este că problema pensiilor este o măsură populistă sau cu caracter electoral, a declarat premierul. Garantez pensionarilor că nu voi renunţa la această măsură, a spus Călin Popescu Tăriceanu. Am majorat pensiile pentru că economia ne-o permite, nu este o măsură populistă, a mai spus acesta.

Este un act de echitate socială, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu, nu este o măsură liberală sau neliberală, ci un principiu social care funcţionează în toată Europa.

Să îi fie ruşine PSD-ului că încearcă să îşi asume această măsură, a mai spus premierul.

Ar fi o tragedie dacă PNL s-ar adresa numai unui grup de 18 mii de oameni. Ne preocupă şi oamenii cu venituri mari, dar fiind la guvernare ne preocupă soarta tuturor românilor, a răspuns premierul acuzaţiei că mărirea pensiilor nu este o măsură liberală.

Delegaţia Permanentă a PNL s-a întrunit astăzi la Braşov. Liberalii au dezbătut raportul de activitate al miniştrilor, votul uninominal şi au discutat despre alegerile europarlamentare.

Conducerea PNL şi-a fixat ca obiectiv obţinerea unui scor de 20% în alegerile europarlamentare, primarii şi viceprimarii partidului fiind deja mobilizaţi pentru o campanie electorală care să aducă cât mai multe procente partidului. Chiar dacă data alegerilor nu a fost încă stabilită de Guvern, scrutinul va fi organizat până la sfârşitul anului, aşa cum prevede Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană.

Analiza activităţii guvernamentale îi are în prim plan pe miniştrii Educaţiei, Cristian Adomniţei, Internelor, Cristian David, Justiţiei, Tudor Chiuariu şi Externelor, Adrian Cioroianu, care s-au aflat în atenţia publică din cauza unor controverse, gafe sau scandaluri.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …