Gallup: Băsescu scade, Tăriceanu urcă în topul încrederii

1204.jpgPremierul câştigă puncte la capitolul încredere, arată un sondaj de opinie realizat luna aceasta de institutul Gallup şi comandat de Fundaţia Societatea Civilă. Sondajul arată, de asemenea, că românii, în mare lor majoritate, sunt de acord cu majorarea pensiilor.

Traian Băsescu a scăzut în topul încrederii cu 16 procente faţă de luna iunie, dar se menÅ£ine în continuare pe locul I. PreÅŸedintele este urmat, în ordine, de Gigi Becali, Theodor Stolojan ÅŸi Călin Popescu Tăriceanu – care a crescut 10 procente în ultima lună.

Peste 50% dintre cei care au răspuns întrebărilor sondajului consideră că propunerea Guvernului de majorare a pensiilor este foarte bună şi doar 1% o consideră o decizie foarte proastă. În plus, peste 60% dintre cei care au răspuns întrebărilor sondajului cred că mărirea pensiilor nu va pune în pericol dezvoltarea economică a ţării.

Sondajul Gallup mai arată că PD ar obţine 41% din voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, urmat de PSD, cu 20%, PNL, cu 12 procente şi PNG, cu 10%.

Sondajul a fost realizat de Gallup în perioada 19-22 iulie pe un eşantion de 1.150 de persoane reprezentativ la nivel naţional, cu o eroare de plus minus 2,9%.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …