Traian Băsescu retrimite parlamentului legea referendumului

Traian Băsescu (foto) a trimis parlamentului pentru reexaminare Legea referendumului adoptată cu amendamentul deputatului PSD Eugen Nicolicea, care prevede 2314-131441-_cctraianbasescupupitru.jpgamânarea alegerilor dacă se convoacă referendum naţional în aceeaşi zi. 

ÃŽn cererea de reexaminare, ÅŸeful statului arată că legea trimisă spre promulgare completează dispoziÅ£iile privind organizarea ÅŸi desfăşurarea referendumului, în sensul că „este interzis ca alegerile prezidenÅ£iale, parlamentare ori cele pentru Parlamentul European să aibă loc la aceeaÅŸi dată cu referendumul”.

Băsescu mai spune că Legislativul a trimis spre promulgare o altă lege decât cea care a fost iniţial declarată neconstituţională.

PreÅŸedintele apreciază că dispoziÅ£iile legii îngrădesc “dreptul poporului de a-ÅŸi exercita suveranitatea prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice ÅŸi corecte, precum ÅŸi prin referendum”.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat că trimiterea de către ÅŸeful statului la parlament, spre reexaminare, a legii de modificare a legii referendumului este neconstituÅ£ională. „Este o lege veche, la care un articol are alt conÅ£inut, ceea ce este firesc, întrucât legea a fost reexaminată ÅŸi pusă în acord cu decizia CurÅ£ii ConstituÅ£ionale. Nu poÅ£i pune în acord cu decizia CurÅ£ii ConstituÅ£ionale o lege ÅŸi în acelaÅŸi timp să păstrezi vechiul conÅ£inut”, a spus Nicolicea.

Check Also

Romania’s Draft Law On Dispatching Troops To Protect Its Compatriots Abroad Is Aimed At Moldova

There’s been talk since Moldova’s independence of merging with Romania on the basis of their …