Liderul PLDM, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu ex-premierul Ion Sturza

MOLDOVA

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a avut marţi o întrevedere cu ex-premierul Ion Sturza. Cei doi au luat masa împreună la un restaurant din Chişinău.

Acum cîteva zile, fiind solicitat de presă să spună dacă Ion Sturza ar putea fi candidatul coaliţiei de guvernare la funcţia de preşedinte al ţării, Vlad Filat a răspuns că “Ion Sturza are toate calităţile necesare pentru a deveni preşedinte”.

La rîndul său, Ion Sturza a spus că se simte destul de confortabil în mediul de business, dar a evitat să dea un răspuns clar la întrebarea: Cum ar proceda dacă i s-ar propune funcţia de preşedinte.

În opinia mai multor analişti politici, Ion Sturza ar putea fi o candidatură de compromis pentru funcţia de preşedinte, care ar putea fi susţinută şi de partidele democratice, şi de comunişti.

Opoziţia are 53 de mandate de deputat din 101. Aceasta este suficient pentru a forma organele de conducere a Parlamentului şi Guvernul, dar pentru alegerea noului preşedinte mai are nevoie de opt voturi.

Check Also

Five Things Kosovo Must Know Before Doing a Deal with Serbia

Following the election of the new government in Kosovo, the US special presidential envoy for …