NATO afirmă că nu va face presiuni asupra Serbiei în privinţa aderării

Un important oficial NATO a declarat că Alianţa Nord-Atlantică nu va face presiuni asupra Serbiei să adere la această organizaţie, ci doreşte să consolideze relaţiile cu ţara balcanică pe care a bombardat-o în 1999, relatează AP.

Generalul Stephane Abrial, care conduce unul dintre cele două comandamente “supreme” ale NATO – Supreme Allied Commander Transformation, a afirmat la Belgrad că “Alianţa Nord-Atlantică este gata de cooperare, care poate fi atât de intensă pe cât doreşte Serbia”, transmite Moldpres. Potrivit oficialului NATO, “faptul că Serbia doreşte să rămână neutră nu trebuie să împiedice Alianţa să coopereze” cu Belgradul.

NATO a organizat marţi şi miercuri, la Belgrad, o conferinţă anuală pe probleme de parteneriat militar, o premieră în Serbia de la bombardamentele Alianţei din 1999, în pofida protestelor organizate de naţionalişti în capitala sârbă.

Sursa: ziuaveche.ro

Check Also

“The Serbian community suffered the biggest blow in Banjsko, people are leaving”: A journalist from North Mitrovica for Danas on the position of Serbs in Kosovo

The Serbian community in Kosovo suffered the biggest blow from the armed conflict in Banjska, …