Å¢IÅ¢EIUL ÃŽÅžI MENÅ¢INE CURSUL ASCENDENT

artid_1146589867.jpgPreţul ţiţeiului continuă să crească. El a depăşit în cursul zilei de marţi cifra de 74 de dolari pe baril. Printre cauzele acestei evoluţii ascendente se numără alimentat tensiunilor legate de programul nuclear al Iranului, care ar putea afecta livrările, precum şi interesul investitorilor pentru bursele de mărfuri, relatează agenţia Reuters, citată de Mediafax.

În aceste condiţii, cotaţia petrolului tinde să atingă cifra de 75, 35 de dolari pe baril, cotaţie record înregistrată în urmă cu o lună. Cotaţia din luna aprilie a fost şi ea serios afectată de temerile conform cărora tensiunile legate de programul nuclear al Teheranului privind îmbogăţirea uraniului ar putea afecta producţia petrolieră iraniană.

Preţul petrolului se apropie astfel de nivelul record de 75,35 de dolari pe baril consemnat în luna aprilie, ca urmare a temerilor conform cărora tensiunile legate de programul iranian de îmbogăţire a uraniului ar putea afecta producţia de ţiţei a Iranului. Reprezentaţii Franţei, Marii Britanii şi SUA la Onu ar putea introduce în cursul acestei săptămâni o măsură a Consiliului de Securitate prin care Iranul, al patrulea producător de ţiţei de pe mapamond, să fie obligat să sisteze activităţile sale nucleare.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …