islamul si tineretul

Fara indoiala ,tinerii sunt baza principala a tuturor civilizatiilor si pionii fundamentali pentru schimbarile sociale, in vederea construirii si dezvoltarii umanitatii.
In islam problema tineretului a fost si este tratata ca o nevoie umana pentru societatea musulmana, in special, in legatura cu celelalte societati.

Se trateaza problemele care sunt legate de nevoi si instincte, prin judecatile legitime ale islamului, dand alte dimensiuni in gandirea tinerilor, fara de a-i limita, aducand o stare de stabilire si liniste.Individul, dupa nevoile sale devine ca un animal, dar ajutat de regulile morale islamice, din start omul face dinstinctie intre bine si rau, permis si interzis.
Etica personala in aceasta directie face parte din societatea din care apartine, in care individul devine oglinda societatii.Orice natiune care nu are baze morale puse bine la punct, duce la disparitia sigura a ei.   
Ratiunea umana lipsita de regulile morale, nu poate depasi obstacolele in care se confrunta , cum ar fii : copii abandonati, hoti, si violatori – acestea fiind boli sociale care au la baza nevoile rezolvate prin instinct. Aceste boli sunt combatute prin regulile islamice care schimba sentimentele umane si dezvolta mentalitatea in bine aplicate prin comportamentul adecvat.

Check Also

Barack Obama did not respond to Dmitry Medvedev’s congratulation

President-elect Barack Obama spoke by telephone with the leaders of six more US allies to …