Geoană susţine că euroalegerile vor avea loc în noiembrie

171.jpgPreşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, într-o conferinţă ţinută la Slatina, că alegerile pentru europarlamentare se vor desfăşura în luna noiembrie, refuzând să precizeze dacă acest lucru a fost stabilit deja printr-o înţelegere între PSD şi PNL.

ÃŽntrebat dacă anunÅ£ul său privind data euroalegerilor – în luna noiembrie – reprezintă rezultatul unor discuÅ£ii cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, liderul PSD a evitat să dea un răspuns.

Geoană a afirmat, în urmă cu o lună, după o consultare la Palatul Victoria pe tema datei alegerilor pentru PE, că formaţiunea pe care o conduce ar dori ca scrutinul să fie convocat în luna noiembrie, în timp ce alte partide au spus că vizează luna octombrie. Data alegerilor este stabilită de Guvern.

“Alegerile vor avea loc în luna noiembrie ÅŸi părerea mea este că preÅŸedintele va organiza un referendum pentru introducerea votului uninominal, chiar dacă legea va trece prin Parlament, deoarece urmăreÅŸte să se implice în campania electorală de la europarlamentare”, a declarat preÅŸedintele PSD.

Potrivit acestuia, partidul va scoate un rezultat bun la aceste alegeri, unul care va face ca PSD să aibă acelaşi număr de reprezentanţi la Bruxelles ca şi acum.

Check Also

The “Moldova Highway” Between Romania & Ukraine Has Major Military-Strategic Implications

This project is a much bigger deal than most observers have realized since it’ll play …