M. Macovei: Este inadmisibilă implicarea Ungariei în cazul lui Nagy Zsolt

1197.jpgMonica Macovei, fostul ministru al JustiÅ£iei, a declarat că este inacceptabilă implicarea politică a Ungariei în cazul suspendării ministrului ComunicaÅ£iilor Nagy Zsolt. “Comunicatul de presă ungar este inadmisibil. Avem o justiÅ£ie independentă care poate judeca pe oricine”, a precizat Macovei.Monica Macovei susÅ£ine că aceste intervenÅ£ii sunt “un scenariu care să oprească acest dosar”. Ea este de părere că Ministerul JustiÅ£iei ar fi trebuit să reacÅ£ioneze prompt la comunicatul de presă ungar.

Macovei a criticat forma actuală a legii ANI. “ANI nu e independentă, face un raport anual în faÅ£a Senatului, iar Senatul, dacă nu e mulÅ£umit, îl poate demite pe director. Singurul instrument pe care îl are inspectorul ANI este de a face o expertiză ca să vadă care e diferenÅ£a între averea pe care o am ÅŸi cea pe care am pus-o pe hârtie. Doar că expertiza poate fi refuzată de persoana în cauză”, a precizat Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei consideră că Uniunea Europeană nu va propune activarea clauzei de salvgardare pe justiţie pentru România, ci va continua monitorizarea.

Traian Băsescu l-a suspendat din funcţie pe ministrul Comunicaţiilor, Nagy Zsolt pentru că este urmărit penal în aşa-numitul dosar al privatizărilor strategice. Secretarul de stat ungar Lazslo Szoke i-a comunicat ambasadorului României în Ungaria, Ireni Comaroschi, îngrijorarea faţă de eventuale motivaţii politice ale suspendării lui Nagy Zsolt.

Check Also

Romania To Host Largest NATO Military Base in Europe

Work has begun on expanding the Mihail Kogalniceanu base in Romania, transforming it into the …